Recent news

NOORD-KOREA DREIGT MET ZEE VAN VUUR

Geplaatst op 27 augustus 2015 door SDOK

De Noord-Koreaanse staatstelevisie heeft in een officiële verklaring de christelijke organisatie Voice Of The Martyrs Korea (VOM Korea) uit Zuid-Korea genoemd. Het regime dreigt met “een zee van vuur” als de organisatie niet stopt met het verspreiden ‘anti-Noord-Korea pamfletten en diverse soorten van ongewenste elektronische media’ via luchtballonnen.

VOM Korea, een zusterorganisatie van SDOK, geeft hulp aan Noord-Koreaanse christenen. Ook wil de organisatie mensen in Noord-Korea bekendmaken met de Bijbelse boodschap. Een van de manieren waarop ze dit doet, is de verspreiding van Bijbels via luchtballonnen. Hoewel bekend was hoe de Noord-Koreaanse regering denkt over deze luchtballonacties, is dit de eerste keer dat zij een christelijke organisatie op deze manier bij name noemt en bedreigt.

VOM Korea wilde ondanks de bedreigingen doorgaan met het verzenden van de luchtballonnen. Echter, vanwege opgelopen spanningen met Noord-Korea besloot de Zuid-Koreaanse overheid afgelopen weekend om luchtballonacties voorlopig te verbieden. Onze zusterorganisatie hoopt dat het verbod snel wordt opgeheven zodat het werk weer opgepakt kan worden. Ze vragen ons gebed hiervoor. Bid dat er weer snel mogelijkheden ontstaan om luchtballonnen naar Noord-Korea te sturen en bid om zegen op de verspreiding van Gods Woord via deze en andere kanalen.

SDOK-woordvoerder en journalist Richard Groenenboom sprak deze week over de spanningen rond Noord-Korea bij EO Door de Week (Radio 5). 

SDOK-woordvoerder en journalist Richard Groenenboom sprak deze week over de spanningen rond Noord-Korea bij EO Door de Week (Radio 5). Dit interview kunt u hier terugluisteren.

 

INZAMELING USB’S AFGEROND

De inzameling van nieuwe en gebruikte usb-sticks voor Noord-Korea is afgerond. De eerste twee weken van maart zijn 3804(!) usb’s gevuld met audiobestanden van onder andere de Bijbel.

Eind 2014 startte SDOK een campagne om nieuwe en gebruikte usb-sticks in te zamelen voor Noord-Korea. In totaal werden 3804 bruikbare usb’s opgestuurd. Ruim 160 kerken, scholen en verenigingen hielden een inzamelactie. “We zijn erg dankbaar voor het grote aantal usb-sticks”, aldus directeur Edwin Baelde. “We bidden dat veel Noord-Koreanen door het vinden van een usb-stick tot geloof komen.”

 

VERVOLG
De bruikbare usb-sticks zijn inmiddels gevuld met Noord-Koreaanse audiobestanden van de Bijbel, bijbelstudies en geestelijke liederen. De eerste usb’s zijn al onderweg naar Zuid-Korea. Gevluchte Noord-Koreaanse christenen helpen bij de verzending van de usb’s naar hun thuisland. Vanaf mei worden de usb-sticks onder andere via de lucht en over land Noord-Korea binnengebracht.